hoofdmenu

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt gemiddeld het opwarmen van een buitensauna?

Door de ronde vorm van de ronde sauna, circuleert de warmte gemakkelijk waardoor de juiste temperatuur binnen 2 tot 3 uur behaald wordt.

Wat kost het vullen van een hottub?

Wij adviseren het water in de hottub regelmatig te verversen. Uw hottub opnieuw vullen met schoon water kost met de huidige waterprijzen circa € 2,- tot € 3,-. U kunt de houdbaarheid van het water verlengen door de daarvoor bestemde zuiveringsmiddelen aan het water toe te voegen. De binnenzijde van uw hottub kan worden gereinigd door middel van een borstel en groene zeep.

Gaan een buitensauna en Astma wel samen?

Ja, saunabezoek en Astma gaan uitstekend samen. Sterker nog, bij een regelmatig bezoek aan de sauna is een vermindering van het aantal Astma-aanvallen groot. Ook zal de kans op verkoudheid afnemen doordat het inwendig afweersysteem wordt versterkt.

Wat is de gemiddelde levensduur van hottubs en buitensauna’s?

De verwachte levensduur is gemiddeld ongeveer 10 à 15 jaar. Hottubs gemaakt van bijvoorbeeld Larikshout hebben een verwachte levensduur van 20 tot 25 jaar. We adviseren om uw hottub jaarlijks in de beits te zetten.

Hoe werkt een hottub?

De hottub dient uiteraard als eerste te worden gevuld. In deze fase is het nog lek doordat het gemaakt is van natuurlijke materialen. Het hout zal zich echter volzuigen met water, zodat de hottub vervolgens waterdicht zal worden.
Om de hottub te verwarmen stookt u de kachel gewoon op en houdt u toezicht op het vuur, zodat er op een gecontroleerde manier de hottub opgestookt word. Vervolgens kunt u na een paar uur in het heerlijke warme water.
De kwaliteit van het water blijft goed en hygiënisch door de pH-waarde te meten en vervolgens indien nodig chloortabletten toe te voegen.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes